Festivaly nekončia! Takto na nich zažiarite

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
10. aug'18

Letné festivaly nie sú iba prehliadkou skvelej hudby, ale aj prehliadkou módy. Tento rok sa ich sezóna už pomaly končí, no ešte pár skvelých letných festivalov stihnete. Inšpirujte sa poriadnou dávkou štýlu z aktuálnej festivalovej sezóny. U nás to máte na jednom mieste!

Džínsy patria už od nepamäti k základnému festivalovému vybaveniu a je viac než isté, že sa s nimi počas festivalu stretnete aj vy. Do džínsoviny sa môžete obliecť celá od hlavy až po päty alebo siahnuť po jednom výraznom rifľovom kúsku, ktorý bude základom outfitu. Česká youtuberka a instagramová influencerka Nikola Čechová oversize džínsovou bundou “rozbila” romantické šaty.

Ďalším zaujímavým vrchným kúskom odevu je nepochybne kimono. Táto japonská časť oblečenia už dávno nepatrí iba do spálne či na letné dovolenky. Bez obáv si kimono pribaľte aj do festivalovej batožiny. Ochráni vás nielen v chladnejšom počasí, ale dokonca aj pred horúcim slnkom - tenká látka kimona je totiž vzdušná a zachytí aj nepatrný vánok, ktorý počas festivalového leta určite oceníte.

Jednoduchosť a originalitu v jednom skĺbite v outfite s džínsovými šatami, ktoré sú túto sezónu must have. Stavte však na džínsovinu v inej farbe ako v klasickej modrej. Pohrajte sa s farbami a vytvorte hravý outfit, ktorý len tak ľahko ostatní účastníci festivalu neprehliadnu. A áno, dá sa to aj s čiernou a bielou, presne tak, ako to vymyslela česká blogerka Veronika.

Príspevok, ktorý zdieľa @veronikamrl,

Všetky minimalistky určite poteší fakt, že aj jednoduchý outfit na festivale maximálne zaujme. Nepotrebujete k tomu nič, iba maxi tričko alebo voľné tričkové šaty, minimalistickú kabelku a pohodlnú obuv. Na tomto outfite je najlepšie to, že je maximálne pohodlný, vzdušný a v batožite nezaberie takmer žiadne miesto!

Letné festivaly si môžete bez výčitiek užiť aj v nohaviciach, konkrétne v rifliach. Už dlhšiu dobu sú v móde deravé džínsy s roztrhaným efektom, ktorý môžete počas hudobného festivalu pokojne prehnať. Takto roztrhané džínsy skombinujte so športovou alebo čipkovanou podprsenkou a nezabudnite na doplnky, ktoré si takýto outfit priam žiada.

Spomínate si ešte na trend transparentných tričiek, blúzok a šiat? Nemecká vlogerka Sara Isabel tento trend tak trochu vytiahla zo zabudnutia. Tričko v smaragdovo zelenej farbe s transparentnými detailmi doplnila klasickými džínsovými šortkami a nezabudla ani na to najpraktickejšie a zároveň najdôležitejšie - šiltovku, slnečné okuliare a ľadvinku.

Letné festivaly sú v mnohých prípadoch zároveň prehliadkou extravagancie, ktorú si môžu dovoliť aj tie hanblivejšie z vás. Hudobné festivaly totiž odpustia všetko, no pravdou je, že v prípade mnohých outfitov ani nie je čo odpúšťať. Príkladom toho je aj blogerka Natália Homolová, ktorá na Pohode predviedla crazy účes a sieťované punčochy. Čo na to hovoríte?

Kimono, bielizeň, ľadvinky, džínsovina, strapce a veľa lesku - aj takto by sa dala popísať móda na letných festivaloch. Niekedy však slová nestačia, preto sme pre vás zozbierali tie najlepšie inšpirácie. Necháte sa nimi inšpirovať a ovplyvniť, alebo máte svoj jedinečný štýl?