Stopercentná ochrana pred slnkom: ako na to?

  Kategórie: Novinky, Exkluzívne,
18. aug'18

Slnečné lúče našu pokožku menia na bronz, vyťahujú krásne pehy a jednoducho akosi rozžiaria celý svet, ktorý je v iných ročných obdobiach viac ponorený do tmy. Citlivá pokožka však pod náporom slnečných lúčov trpí a nech už milujete vypekanie na pláži či kúpalisku akokoľvek, chráňte sa.

Tipy na to, ako sa chrániť pred slnkom, nájdete na každom rohu, no predsa je vždy dobré pripomenúť si ich. Máme pre vás pár rád, vďaka ktorým nielen pokožka, ale aj pleť a vlasy prežijú pekelné letné horúčavy bez ujmy. Tak hor sa do toho!

Starostlivosť o pleť

Telo si pred opaľovaním takmer každý natrie opaľovacím krémom, ale na pleť už mnohé z nás zabúdajú. Pritom práve pleť patrí medzi najcitlivejšie časti pokožky, preto ju treba chrániť pleťovým krémom s vysokým ochranným faktorom. Ak si neviete predstaviť deň bez make-upu ani v týchto horúčavách, tiež voľte kvalitný make-up, ktorý vás zároveň ochráni pred UV žiarením. Pleť mnohých žien v lete trpí vysušením - v tom prípade vymeňte klasický odličovač za olejový a pleti dodávajte dostatočnú hydratáciu aj zvnútra. Myslite na to, že investovať do pleťovej kozmetiky sa naozaj oplatí, v opačnom prípade vás už v mladom veku môžu nepríjemne prekvapiť napríklad pigmentové škvrny.

Starostlivosť o telo

Pokožku tela hydratuje počas celého leta, nielen vtedy, keď ste na slnku. Hneď po tom, čo vyjdete zo sprchy, naneste na pokožku kvalitný telový krém, mlieko alebo olej. Po príchode na pláž či na kúpalisko sa ešte pred vstupom do vody natrite opaľovacím krémom. Ten nepodceňujte ani v prípade, že sa rýchlo opálite dohneda a pokožka sa vám nezvykne spáliť. Funkcia opaľovacieho mlieka nespočíva iba v ochrane pokožky pred nepríjemným a bolestivým spálením. Telo ostane vďaka pravidelnému natieraniu dlhšie mladé, pretože pokožka pod vplyvom slnečných lúčov nestarne. Chráňte sa preto aj vtedy, keď sa vám zdá, že je to zbytočné.

Leto opalovanie ochrana

Starostlivosť o vlasy

Vlasy sú koruna krásy, to predsa vieme všetci. V lete je však táto inokedy bohatá koruna suchá a bez života a fénovaním či inou tepelnou úpravou im vôbec nepomáhate. Na leto sa zásobte kvalitnými vlasovými prípravkami, medzi ktorými určite nesmú chýbať olejové masky. Tie si veľmi jednoducho pripravíte aj doma - stačí na to jeden kvalitný olej, napríklad makadamový, kokosový alebo klasický olivový. Naneste si ho na vlasy pred ich umývaním, nechajte pôsobiť približne 20 minút a potom poriadne umyte. Vlasy si takisto nezabudnite chrániť klobúkom, ktorý vás ochráni aj pred úpalom a zároveň je tým najštýlovejším letným doplnkom.

Leto patrí medzi najslobodnejšie ročné obdobia, kedy zabúdame nielen na povinnosti, ale aj na ochranu pred slnkom. Nech je toto leto aj vďaka našim radám krásne, pokojné a najmä prežité v zdraví!