Štýl nie je iba o oblečení: aké účesy letia?

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
16. mar'18

U žien býva zvykom, že s prichádzajúcou jarou túžia vyskúšať niečo nové. Niekedy nestačí pretriediť iba šatník a upratať si v živote. So začiatkom jari mnohé z nás túžia po novom účese, vďaka ktorému by sme rozkvitli podobne ako príroda. Šaty síce robia človeka, ale bez upravených vlasov by to nebolo ono.

Trendy sa netýkajú iba módy, ale ja vlasov. Každý rok prídu vlasoví stylisti s niečím novým, často šokujúcim, no oveľa častejšie aj s niečím pre obyčajných smrteľníkov. Tento rok budete na uliciach stretávať naozaj rozmanité účesy od ultrakrátkych až po dlhé vlny, ale prekvapia vás aj farebné variácie. Trúfnete si na niektorý z účesov?

Ľadová blond

Farba, ktorú preslávila najmä Kim Kardashian, si získala srdcia mnohých žien, ktoré rady vyčnievajú z davu. Ľadová blond nie je pre ženy, ktoré chcú splynúť s okolím, je pre tie, ktoré sú rady stredobodom pozornosti kdekoľvek vstúpia. Ťažko povedať, či je táto farba vlasov iba sezónnym trendom ako sivá či staroružová, ale faktom ostáva to, že je horúcim trendom roka.

Kučeravá Sue

Kedysi si všetky ženy poctené kučerami vlasy usilovne vyrovnávali, no dnes sú kučery v kurze. A čím kučeravejšie, tým lepšie! Je pritom úplne jedno, či máte krátke vlasy alebo dlhú hrivu - kučierky sú trendy na akýchkoľvek vlasoch. Ak nemáte to šťastie a nenarodili ste sa s prirodzenými kučerami, nevadí. S kvalitnými pomocníkmi si ich bez problémov vytvoríte aj doma.

Vrkoče

Túžite vyzerať dievčensky a nevinne? Zapleťte si vrkoče! Ak máte husté a dlhé vlasy, docielite ten správny efekt, no pohrať sa môžete aj s kratšími a jemnejšími vlasmi. Existuje množstvo spôsobov, akými si môžete vlasy zapliesť - jeden či dva vrkôčiky, “pšeničku” alebo rybí chvost, vrkoč a lá Tymošenko…

Ofina sa vracia

Ofina zažíva vo vlasových trendoch poriadne turbulencie. Raz je milovaná, inokedy ju musíte na ženách poriadne dlho hľadať. Túto sezónu bude na výslní. Ofina si však žiada trochu viac času a starostlivosti, najmä ak máte prirodzene zvlnené vlasy a ofina si bude robiť, čo sa jej zachce. Dá sa s ňou však pohrať a dokonca existuje trik s dlhými vlasmi, ktoré si zopnete tak, že vytvárajú ofinu. Nech už sa rozhodnete pre trvalú zmenu, alebo len dočasnú, jedno je isté - ofina vás vráti do detských čias aj dušou.

Short hair, don´t care

Nedáte dopustiť na krátke vlasy? Pri takejto dĺžke vlasov rozhodne nehrozí žiadna nuda. Garson, pixie, krátke kare či krátky bob. Že vám tieto slová nič nehovoria? Sú to názvy rôznych krátkych účesov od toho ultrakrátkeho až po dlhší strih, no stále dostatočne krátky. Risknete to a vyskúšate v jari naozaj poriadnu zmenu?

Hovorí sa, že vlasy sú korunou krásy. Nespomína sa už, či je koruna veľká alebo malá, bohato zdobená alebo jednoduchá. Ak túžite po zmene účesu, neváhajte a objednajte sa ku kaderníkovi, ktorý vám poradí. A nebojte sa zmeny, je dobrá a vlasy dorastú. Aspoň si nebudete vyčítať, že ste to neskúsili.