Zima sa blíži: týmito trendami ju porazíš!

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
21. nov'18

Novembrové počasie tomu síce nenasvedčuje, no zima sa postupne blíži. Je načase vytiahnuť zo skríň všetky hrubé kabáty, pohodlné čižmičky, šály, čiapky, rukavice… Avšak túto zimu by ste mali zabudnúť na pochmúrne farby, pretože sezóne zima 2018 vládnu trochu iné trendy. My vieme, v čom sa v zime ochránite pred chladom.

Blíži sa zima, obdobie čiernych a sivých outfitov, ktorých cieľom je v prvom rade udržať nás v teple a suchu. To sa však túto zimu zmení, pretože návrhári a módni influenceri si pre nás pripravili poriadne veselú paletu módnych trendov. Presvedčte sa na vlastné oči.

Monochromatický outfit

Od hlavy až po päty v jednej farbe? Nemáme na mysli čiernu farbu, ale celú farebnú paletu od zelenej, cez oranžovú a červenú až po fialovú, fuchsiovú či modrú. Dovolené je aj miešanie veľmi podobných tónov jednej farby. Nebuďte v zime za šedú myšku, ale premeňte sa skôr na žltého kanárika či zeleného vodníka. Ak sa chcete zaradiť medzi tie najväčšie trendsetterky, aspoň jeden monochromatický outfit musí byť vašou zimnou prioritou. Pre tie z vás, ktoré sa nerady obliekajú do výrazných farieb, je tu stále záchrana v podobe béžovej či kaki zelenej.

Trendy zima monochromatic

Metalické čižmy

Chcete, aby váš vstup do miestnosti nikomu neunikol? Vstúpte do nej v metalických čižmách! Najväčším hitom tejto zimy je klasická strieborná farba, ale stretnete sa aj so zlatou, či dokonca červenou, zelenou a modrou. Fantázii sa v tomto prípade medze naozaj nekladú a ak chcete váš sebaistý krok niečím podporiť, mali by to byť práve metalické čižmy. Ich výrazná farba si perfektne rozumie s ostrou špičkou a hrubým podpätkom. Potom je už len na vás, či sa rozhodnete skôr pre členkové čižmičky, alebo pre poriadne vysoké. V tomto prípade naozaj platí - čím výraznejšie, tým lepšie.

Trendy zima cizmy

Mixovanie vzorov

V zime nudu jednoznačne zaženiete mixovaním vzorov. Vytvorte v jednom outfite poriadny miš-maš, odviažte sa a nebojte sa toho, ako zareaguje okolie. Je však veľmi pravdepodobné, že mnohým ľuďom váš look vyčarí úsmev na tvári, pretože na rozdiel od temných tónov budete iná, veselá. Poriadne sa vybláznite a kombinujte všetko, čo vám napadne. Túto zimu letia nielen geometrické vzory, ale aj tie zvieracie, no a veľkým hitom sú v neposlednom rade typické šatkové vzory, ktoré si určite pamätáte z detstva.

Trendy zima vzory

Zvonáče

Pamätáte si ešte z detských čias džínsy, ktoré boli také široké, že nebolo možné udržať ich spodnú časť čistú? Nuž, sú späť! A kedy ich vzkriesiť z mŕtvych, keď nie v zime plnej snehu a čľapkanice? V obchodoch nájdete túto sezónu klasické zvonáče s obtiahnutým strihom na stehnách, ktoré sa postupne od kolien nadol rozširujú, ale za zváženie stoja aj voľnejšie strihy. Aby to nebola nuda, v ponuke sú počas tejto zimy najmä džínsy s vysokým pásom a mnohými zaujímavými aplikáciami, napríklad s kvetinovou výšivkou alebo v kombinácii viacerých odtieňov.

Trendy zima zvonace

Oversized móda

Máme dobrú správu pre všetkých, ktorí sa v zime najradšej zababušia do veľkých svetrov a teplých búnd. Nastávajúca zima sa totiž ponesie v štýle oversized. A keď sa povie oversized, myslia sa tým naozaj veľké kúsky oblečenia, do ktorých by ste sa zmestili aj trikrát. Povolené sú obrovské parka bundy, kabáty, svetre, šály, džínsy, šaty… jednoducho čokoľvek, čo vás napadne. Základné pravidlo oversized obliekania je jednoduché - pokúste sa nevyzerať ako bezdomovec alebo strašiak na poli.

Trendy zima oversized

Podobne ako v jeseni, aj v zime sa bude móda uberať hravým smerom. Môžeme sa tešiť na ulice plné nápaditých outfitov. Na svoje si prídu všetky vekové kategórie bez ohľadu na to, či preferujete extravagantnú módu, alebo patríte skôr k tej konzervatívnejšej skupine. V čom uvidíme počas zimy kráčať po ulici vás?