Základy šatníka: čierne sako 4x inak

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
24. aug'20

Žena nepotrebuje mať v šatníku tony oblečenia, stačí iba par základných kúskov, ktoré dokáže dookola kombinovať. Jedným z takýchto kúskov je aj dokonale padnúce čierne sako vhodné do práce, ale aj na párty. Ako využiť jedno a to isté čierne sako na viacero príležitostí?

Prvé pravidlo nosenia čierneho saka znie veľmi jednoducho - musí vám sadnúť naozaj perfektne. Nájsť však dokonalé čierne sako môže byť náročnejšie ako zabehnúť maratón. Výsledok však bude určite stáť za to a vaše outfity bude zdobiť niekoľko rokov.

Čierno-biela klasikaCierne sako outfit 1

Čierne sako sa nám všetkým bezpochyby spája najmä s prácou v kancelárii a s prísnym dresscodom. Čaká vás pracovné stretnutie, na ktorom musíte zanechať perfektný prvý dojem? Stavte na čierne sako, čierne kostýmové nohavice, bielu blúzku, elegantné lodičky a praktickú kabelku, ako inak, v čiernej farbe. Samozrejmosťou je minimum doplnkov - nechcete predsa odpútať pozornosť od svojich znalostí, ktorými plánujete na stretnutí partnera ohúriť.

Nenápadná rebéliaCierne sako outfit 2

Po pracovnom stretnutí prichádza na rad poriadne uvoľnenie, no sako si pokojne nechajte na sebe. Nohavice vymeňte za pohodlné mom jeans, blúzku za tričko a podpätky za pohodlné členkové čižmičky. Tento outfit je okrem nákupov alebo posedenia pri káve vhodný aj do práce, samozrejme za predpokladu, že si takýto uvoľnený štýl môžete v kancelárii dovoliť. Elegantné čierne sako perfektného strihu dodá džínsom a basic tričku trochu vážnosti a vy sa nemusíte báť o svoju autoritu.

Outfit mileniálovCierne sako outfit 3

A generácie Z. Základom teda musí byť satén, zvieracie vzory, krátke topy, dlhé, vrstvené náhrdelníky a masívne tenisky. Pre generácie Y a Z je typické kombinovať na prvý pohľad neskombinovateľné, no zároveň to vedieť predať. Práve preto je súčasťou outfitu týchto generácií elegantné sako, krátke tielko, leopardia sukňa, biele športové tenisky a macramé kabelka. Mix vzorov, materiálov, farieb a štýlov možno pôsobí na prvý pohľad chaoticky, no verte, že ľudia narodení po roku 1985 (mileniáli) a najmä po roku 2000 (generácia Z) vidia iba naozaj dobrý štýl.

Hviezda sobotňajšej nociCierne sako outfit 4

Svadba, oslava narodenín, ale aj obyčajná párty si takisto žiada špeciálny look, ktorý dotiahne do dokonalosti, ako inak, čierne sako, ale aj správne zvolené doplnky. V prípade tohto outfitu nechajte vyniknúť práve elegantné šaty, štýlové topánky a trochu výraznejšie šperky, ktoré vás premenia na hviezdu večera. My sme ako inšpiráciu zvolili červené zamatové šaty, ktoré sú momentálne v kurze rovnako ako satén. Klasické farby (červenú a čiernu) sa nebojte osviežiť zaujímavými doplnkami - napríklad sandálkami so zvieracím vzorom a trblietavými šperkami.