Farba roka 2023: Vitajte v Magentaverse

  Kategórie: Farby, Inšpirácia, Móda a trendy,
16. jan'23

Rok 2023 sa už niekoľko dní pomaly, ale isto rozbieha a okrem novoročných predsavzatí s ním prišla aj nová farba roka. Tá vás v roku 2023 vtiahne do iného vesmíru s názvom Magentaverse. Áno, farbou tohto roka je očarujúca a neprehliadnuteľná Viva Magenta.

Inštitút Pantone už tradične predstavil farbu roka, ktorou sa po nežnej fialovej s názvom Very Peri stáva vibrujúca Viva Magenta. Odtieň s číslom 18-1750 je podľa dizajnérov z Pantone zakorenený v prírode a vyjadruje nový signál sily. Táto farba žiari elánom a energiou, je odvážna, nebojácna a pulzujúca. Farba z rodiny červených odtieňov má v každom z nás podporiť radosť, optimizmus a pomôže nám písať nový príbeh, ktorý so sebou rok 2023 prináša.

Viva Magenta a doplnky

Elektrizujúca a radostná

Taká je farba tohto roka a takí budú aj tí, ktorí sa ňou obklopia. Viva Magenta je mocná a moc zároveň aj dodáva. Je to nový odtieň červenej, ktorý sa vyžíva v čistej, nefalšovanej radosti, podnecuje experimentovanie a sebavyjadrenie bez akýchkoľvek zábran. Viva Magenta nepozná žiadne limity a každého, kto sa jej oddá, víta s rovnakou vášňou pre život. Prebudí vo vás rebela, dodá vám odvahu, vtip a nabije vás pozitívnou energiou do každého dňa.

Inšpirovaná prírodou

A to doslova. Viva Magenta je inšpirovaná malým, nenápadným chrobáčikom, ktorý dostal pomenovanie červec nopálový. Hovorí vám to niečo? Práve z tohto hmyzu sa získava jedno z najvzácnejších prírodných farbív, ktoré je zároveň najsilnejšie a najžiarivejšie. Jasná magentová farba, ktorá vládne tomuto roku, má svoje korene v prírode a aj nositeľov bude spájať s pôvodnou hmotou. Prebudí vo vás silu prírody, podnieti ducha a pomôže vám budovať vaše silné vnútorné JA.

Rýchly digitálny život nás núti hľadať útočisko v prírode, ku ktorej stále viac vzhliadame s úctou a rešpektom. Viva Magenta je len potvrdením nášho smerovania ku koreňom a odráža našu túžbu po prirodzených farbách. Do našich domovov začleňujeme stále viac a viac živých rastlín, nachádzame pokoj v lesnom kúpeli, snažíme sa čo najviac času tráviť v spätí s prírodou, ktorá nás obklopuje. Znovu objavujeme potešenie zo športu, cestovania, oddychu v prírode a hľadáme zdravý životný štýl. V tom všetkom nám Viva Magenta podá pomocnú ruku.

Viva Magenta a móda

Oslavujme život s Viva Magenta

Pri pohľadte na nádherný odtieň farby Viva Magenta sa v nás má prebudiť smelosť, zábava, ale aj statočnosť. Z tohto dynamického mixu namiešaného inštitútom Pantone srší čistá rebélia, no nie na úkor jemnosti. Viva Magenta jednoducho zahŕňa všetko. Výrazný, ale nie drsný odtieň červenej nám pomôže prehĺbiť naše vzťahy a súcit s ostatnými. Farba roka 2023 nám ponúka istotu a motiváciu, ktorú potrebujeme na zvládnutie dlhodobých kríz a rušivých udalostí.

Pandémia, vojna, nestabilná ekonomika, spoločenské nepokoje a neistota, zmena klímy, ale aj iné nepriaznivé udalosti vo svete si pýtajú nádej, ktorú nám poskytuje pohľad na farbu Viva Magenta. Dá nám silu pokračovať ďalej a motiváciu zlepšiť seba a svet okolo nás. Posiela nás do sveta s odhodlaním, ale aj empatiou.

Karmínovočervený odtieň s názvom Viva Magenta predstavuje rovnováhu medzi teplými a studenými odtieňmi, je to akási hybridná farba, ktorá pohodlne a nenásilne presahuje fyzické a virtuálne v našom multidimenzionálnom svete. Je asertívna, ale nie agresívna, nedominuje, ale vyzýva k sebavyjadreniu, vyžaruje dynamiku a snaží sa vytvárať pozitívnejšiu budúcnosť.

Viva Magenta a interiér

Viva Magenta v móde a dizajne

Cítite moc? Oblečte sa do farby roka od hlavy po päty a nebojte sa skombinovať tento odtieň s inými odtieňmi červenej a ružovej. Hľadáte niečo menej výrazné, ale predsa s týmto elektrizujúcim odtieňom? Siahnite po doplnkoch vo farbe Viva Magenta - dokonale si rozumie s pastelovými odtieňmi, modrou či bledosivou farbou.

Viva Magenta dodá svieži, odvážny a veselý tón aj vašim vlasom, najmä ich končekom, ale zažiari aj na perách, lícach a nechtoch. Tento všestranný odtieň je univerzálny a lichotivý pre všetky vekové kategórie, pohlavia a tóny pleti. Zvoľte si Viva Magenta a určite nešliapnete vedľa.

Farba roka 2023 svedčí aj interiéru. Zamatová pohovka v tomto odtieni rozžiari každú obývačku a rovnako zapôsobí aj farebná stena či tapeta. Ak sa necítite na takúto radikálnu zmenu domácnosti, postačia aj vankúše vo farbe Viva Magenta alebo iné doplnky. Výrazný kúsok nábytku, napríklad pohodlné kreslo na čítanie, dokáže v interiéri zázraky. Abstraktný obraz v tomto žiarivom odteni dodá vášmu domovu elán a energiu a vás zahreje pri srdci vždy pri pohľade naň. Dovoľte farbe Viva Magenta vstúpiť do vášho života a užívajte si každý deň (nielen) tohto roka plnými dúškami.

Viva Magenta a líčenie

Zdroj foto: Pinterest