Farebné, veselé aj extravagantné: Také sú módne trendy na jeseň 2021

  Kategórie: Farby, Móda a trendy,
21. sep'21

Jeseň, jedno z najkrajších období roka, je konečne tu. Toto ročné obdobie si užijeme naplno nielen vďaka krásnej prírode, ale aj perfektným módnym trendom, ktoré si pre nás pripravili módni návrhári. Tešiť sa môžete na množstvo farieb, denim, pohodlie, ale chýbať nebude ani extravagancia.

Móda, prehliadky a slávne týždne módy zažívajú počas pandémie koronavírusu zvláštne obdobie. Napriek tomu nás dizajnéri neprestávajú prekvapovať a každú sezónu predstavujú nové módne kolekcie, ktoré ovplyvnia to, čo nosíme. Pozrite sa spolu s nami na to najlepšie, čo jeseň v roku 2021 prinesie do vašich šatníkov.

Terapia farbami

Svetre, kabáty, nohavice, šaty a iné kúsky oblečenia budú počas jesene žiariť farbami. Do hry sa dostávajú nasýtené odtiene, ktoré budú konkurovať farebnej prírode a prinesú do upršaného ročného obdobia poriadnu dávku optimizmu. Ružová, modrá, zelená, žltá, fialová, červená… nemusíte si vyberať iba jednu, môžete pokojne staviť na všetky farby dúhy. Šťastie v jesenných trendoch bude priať aj odvážnym - módnym hitom počas sezóny jeseň/zima 2021 budú aj výrazné neónové farby, ktoré zaručene rozžiaria aj ten najpochmúrnejší jesenný deň.

Jesen trendy farby

Tmavý denim

Zabudnite na džínsy tak, ako ste ich poznali doteraz. Ulice ovládne počas jesene trochu iný denim - tmavý. Námornícka modrá, indigová, čierna, sivá… Dôležitá však bude nielen farba vašich džínsov a džínsových búnd, ale aj strih. Skinny džínsy vystriedajú široké strihy od zvonáčov až po culotte a bundám budú kraľovať bombery a oversized bundy či dokonca predĺžené denimové saká. Najobľúbenejším kúskom je však už teraz aj v radoch celebrít strih džínsov, ktorý sa rozširuje od kolien smerom nadol. Jeden taký by vo svojom šatníku mala mať každá milovníčka módy.

Jesen trendy denim

Ako v páperí

Páperové bundy vás ochránia pred nepriazňou počasia, ale to nie je ich jediná úloha. Dokonalá páperová bunda je zároveň číslom jeden v šatníku každej módnej maniačky. Tento v súčasnosti už ikonický kúsok vás udrží v teple, suchu a pohodlí a všetkým dokáže, že móda je vašou vášňou. Túto sezónu sú v kurze obzvlášť nadýchané bundy, v ktorých sa budete cítiť ako na obláčiku. Nič nepokazíte klasickou čiernou, ale priestor si určite zaslúžia aj iné farby, či dokonca vzory.

Jesen trendy paperove bundy

Diera do sveta

Vyjsť počas jesene s kožou na trh nebude v prípade tohto módneho trendu žiadny problém. Body positivity, teda pozitívny prístup k vlastnému telu, vám v nadchádzajúcej módnej sezóne uľahčia svetre a šaty s výrezmi. Odhalenie prichádza najmä v oblasti ramien, krku, kľúčnych kostí, ale aj hrudníka a dokonca pásu. Ukázať trochu pokožky je povolené aj v jeseni, nie iba v lete, tak smelo do toho.

Jesen trendy cut out svetre

Kožené bundy trochu inak

Nedá sa povedať, že kožené bundy zažívajú comeback, pretože ich zo skríň pravidelne vyťahujeme už niekoľko desaťročí. Pre sezónu jeseň/zima 2021 si však módni návrhári predsa len prichystali nejaké prekvapenie. Kožené bundy naberú nové rozmery - budú v strihu bomber jacket, oversized, v štýle slávneho Matrixu, ale tiež v pravom motorkárskom štýle. Stačí aj ten na prvý pohľad najobyčajnejší outfit oživiť motorkárskou koženou bundou a vy sa v zlomku sekundy premeníte na skutočnú rebelku.

Jesen trendy kozene bundy

Veselé vzory

To, čo v jeseni potrebujeme najviac zo všetkého, sú farby. Nie nadarmo sú posledným (ale určite nie zanedbateľným) trendom veselé vzory, a to hlavne na svetroch. Je čas odviazať sa a rozšíriť šatník o vzorované svetre, ktoré sa budú skvele dopĺňať aj s vyššie spomenutými trendmi tejto módnej sezóny. Nebojte sa kombinovať farby a vzory, povolené je naozaj všetko. Ružová s oranžovou a bodkami, zelená s bielym leopardom, modro-biely vzor nápadne pripomínajúci kúpeľňové obkladačky, ale aj nesmrteľné severské či dokonca aztécke vzory. Fantázii sa v prípade tohto trendu medze rozhodne nekladú.

Jesen trendy vzor sveter

Zdroj foto: Pinterest