Roku 2020 bude kraľovať klasická modrá

  Kategórie: Farby, Exkluzívne,
13. dec'19

Kraľujúcu farbu roka 2019, ktorou bude ešte pár dní živá koralová, už čoskoro zosadí z trónu farba roka 2020. Tou je podľa portálu Pantone klasická modrá, farba, ktorú v katalógoch nájdete pod číslom 19-4052. Nasledujúcich dvanásť mesiacov sa bude tento nádherný odtieň modrej skloňovať nielen vo svete interiérového dizajnu, ale aj vo svete módy.

Nadčasový a trvalý odtieň klasickej modrej je síce jednoduchý, no v tejto jednoduchosti sa nepochybne ukrýva elegancia. Táto farba oblohy za súmraku do našich myslí vnáša pokoj a zdôrazňuje našu túžbu po spoľahlivom a stabilnom základe, na ktorom môžeme bez obáv stavať, zatiaľ čo prekračujeme prah novej éry. Týmito slovami uvádza Pantone farbu roka 2020.

Klasicka modra farba roka

Farba mieru a pokoja

Upokojujúci odtieň modrej má ľuďom prinášať pocit mieru a pokoja, má ponúkať útočisko. Táto farba nám zároveň pomáha lepšie sa sústrediť a pri pohľade na ňu máme cítiť ochranu. Neagresívna, upokojujúca klasická modrá má v uponáhľanom svete presýtenom sociálnymi sieťami a technológiami vniesť do našich životov pokoj, pohodu a uvoľnenie. Ak sa aj vy chvíľu necháte unášať prúdom klasickej modrej, pocítite ľahkosť, pokoj na duši a vaša myseľ bude po takejto modrej terapii čistá.

Žijeme v dobe, ktorá si vyžaduje dôveru a vieru. Tento druh stálosti a sebavedomia je vyjadrený klasickou modrou, pevným a spoľahlivým odtieňom, na ktorý sa môžeme vždy spoľahnúť. Obdarená hlbokým súzvukom, klasická modrá je základom ukotvenia. Nekonečná modrá v nás evokuje rozľahlú a bezhraničnú večernú oblohu, povzbudzuje nás k tomu, aby sme pohľadom na to očividné rozšírili naše myslenie, vyzýva nás k hlbšiemu premýšľaniu, rozširuje našu perspektívu a otvára tok komunikácie,” týmito slovami opisuje klasickú modrú výkonná riaditeľka inštitútu Pantone Leatrice Eiseman.

Farba elegancie

Klasická modrá, farba roku 2020, vnesie do módy eleganciu, v správnej kombinácii dokonca nádych luxusu. Na vytvorenie dokonalého vzhľadu nepotrebuje žiadne iné farby, pretože je silnou sama osebe, avšak skvele si rozumie s mnohými farbami farebného spektra. Dobrou správou je, že sa bude krásne vynímať na všetkých materiáloch od vlny, cez metalické látky až po lesklé, transparentné šaty či blúzky. Klasická modrá je univerzálnou farbou, ktorá pristane Snehulienkam, ale aj tmavšej pleti a bez obáv ju môžu nosiť blondínky i brunetky. Táto farba bude nasledujúcich 12 mesiacov kraľovať aj dekoratívnej kozmetike - vďaka očným tieňom, ale aj laku na nechty v tomto odtieni docielite dramatický efekt.

Klasicka modra moda

Klasický modrý domov

Odtieň 19-4052 premení každý dom či byt na útulný domov, do ktorého sa budete s radosťou vracať. Klasická modrá je v prípade interiérov taktiež farbou kreativity a hravo si poradí s veľkou, ale aj malou plochou. Pokojne ňou môžete natrieť stenu v obývačke alebo v spálni, zvoliť pohodlný gauč v tomto odtieni alebo staviť na malé doplnky, napríklad obrazy, vankúše, vázy či taniere. Ak chcete pomocou tejto farby vytvoriť harmonický domov, spojte ju s bielou, živou koralovou, béžovou či sivou. Nezabudnite na doplnky zo slamy či dreva - farba hlbokého oceánu či večernej oblohy vytvorí v kombinácii s prírodnými materiálmi útulný priestor. Vďaka klasickej modrej sa váš príbytok premení na oázu pokoja, v ktorej sa budete dobre cítiť nielen vy, ale aj hostia.

Klasicka modra interier

Klasickú modrú si veľmi ľahko pomýlite s podobnými odtieňmi, no ani voľba inej modrej farby nebude v roku 2020 krokom vedľa. Ponorte sa do tohto nádherného odtieňa a dovoľte klasickej modrej, aby bol váš rok 2020 pokojný a plný mieru.

Foto: Pantone a Pinterest