Žiarivá žltá a ultimátna sivá. Aké sú farby roka 2021?

  Kategórie: Farby, Inšpirácia,
28. dec'20

Zväzok dvoch farieb prinášajúcich posolstvo sily a nádeje, ktorá je trvalá a povznášajúca. Týmito slovami predstavuje spoločnosť Pantone farby roka 2021. Dve nezávislé a pre mnohých na prvý pohľad nekombinovateľné farby nám majú v nasledujúcom roku dodať silu a pozitivitu, ktorú po roku 2020 určite všetci potrebujeme. Predstavujeme vám žiarivú žltú a ultimátnu sivú, farby roka 2021.

Praktická a pevná ako skala, no na druhej strane optimistická a hrejivá. Taká je kombinácia farieb na rok 2021, ktorú zvolila spoločnosť Pantone. Nie je to pritom po prvýkrát, čo sa dizajnéri rozhodli vybrať nie jednu, ale hneď dve farby roka. Po búrlivom roku 2020 majú byť žiarivá žltá a sivá farba posolstvom šťastia, nádeje a odvahy. Táto kombinácia v nás má vyvolať pocit, že budúcnosť bude jasná, žiarivá a zároveň pevná a stála.

Energický rok plný nádeje

Sýty odtieň žltej a upokojujúca sivá farba nás v roku 2021 prenesie na pláž zaliatu slnkom. Predstavte si, že ležíte na pláži, v rukách držíte sivé kamienky teplé od slnka a žiarivé slnečné lúče vám pohládzajú pokožku. Vy sa zrazu cítite vyrovnaní, plní energie, nádeje a sily. Presne také pocity v nás má vyvolávať kombinácia dvoch farieb - žiarivej žltej, tzv. illuminating a ultimátnej sivej, teda ultimate gray. Veselá žltá farba nasiaknutá slnečnou energiou sa spája s prírodnou sivou, ktorá je večná, spoľahlivá a poskytuje pevný základ a pôdu pod nohami.

Spojenie farieb ultimate gray a illuminating podľa výkonnej riaditeľky inštitútu Pantone Leatrice Eiseman povzbudzuje ducha a zdôrazňuje našu vrodenú potrebu byť videný, viditeľný, rozpoznaný a vypočutý. Kombinácia sivej a žltej nás posúva vpred k novým spôsobom myslenia a vnímania, podporuje regeneráciu a intuíciu, rešpektuje múdrosť a skúsenosti, povzbudzuje inovácie a inteligenciu.Pantone zlta siva

Hravá a elegantná zároveň

Niet pochýb o tom, že nová farebná kombinácia očarí aj módny svet a prinesie svieže módne trendy a originálne kombinácie. Ultimátna sivá je ako stvorená na monochromatické outfity, ktoré vás ani náhodou nepremenia na sivú myšku. S jemným akcentom žiarivej žltej, či už v podobe kabelky, topánok alebo šatky, budete stále elegantná, vkusná a štýlová.

Vytvoriť môžete aj monochromatický žltý outfit, čo si však žiada trochu odvahy, no isté je, že takouto kombináciou rozžiarite na ulici mnoho tvárí. Nebojte sa kombinovať a skúšať nové veci. Koniec-koncov, aj voľba žiarivej žltej a sivej je veľmi netradičná, a predsa sa farby tohto spojenia stali farbami roka 2021.

Výber farieb pre nasledujúci rok vnesie svieži vietor aj do sveta dekoratívnej kozmetiky. Žltá očná linka, sivý lak na nechtoch, alebo pokojne naopak. Táto netradičná kombinácia farieb v nás okrem optimizmu, nádeje a sily určite prebudí aj hravosť a kreativitu. Necháte sa zlákať a dáte priestor novým možnostiam?Farba roka 2021 moda

Minimalistický domov zaliaty slnkom

Vo svete plnom neistoty a beznádeje sa vďaka dvom farbám, ktoré vybrala inštitúcia Pantone, budeme (nielen) v roku 2021 cítiť plní energie a nádeje na svetlú budúcnosť, ktorá pretrvá. Odtiene 17-5104 a 13-0647 si rozumejú aj v interiérovom dizajne. Sivá nepochybne poteší minimalistov a žiarivá žltá očarí bohémov. V kombinácii tieto dve farby vytvoria harmonický interiér, v ktorom sa budete cítiť útulne a šťastne.

Sivá (hoci tá ultimátna je skôr teplý, než studený odtieň) môže na niektoré povahy pôsobiť depresívne a chladne, preto je vhodné ju kombinovať s inou farbou. Jej protikladom je práve žiarivá žltá, farba optimizmu, ktorá navyše podporuje kreativitu a dokonca aj intelekt a priateľstvo. Ak chcete, aby sa u vás hostia cítili príjemne, stavte na kontrastnú stenu v obývačke v žltej farbe. Pomocnú ruku podajú aj doplnky, napríklad vankúše a deky, vázy či dokonca knihy na poličke so žltým obalom.Farba roka 2021 domov

Klasickú modrú, farbu roka 2020, v nasledujúcich 12 mesiacoch vystrieda ultimátna sivá a žiarivá žltá. Vyrovnanosť, vytrvalosť a odolnosť sa v roku 2021 spojí s optimizmom, nádejou a teplými slnečnými dňami. Ste pripravení na túto zmenu?