Móda 90. rokov je späť! Inšpirujte sa legendárnymi Priateľmi

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
23. jan'23

Osudovú lásku Rossa a Rachel sledoval v minulých desaťročiach snáď každý a rovnako sme hltali aj outfity, ktoré na televíznych obrazovkách predvádzala nielen Rachel, ale aj Monica, Phoebe a iné postavy. Mnohé seriály 90. rokov nám boli inšpiráciou v minulosti a dnes nás opäť inšpirujú viac ako kedykoľvek predtým. Vybrali sme pre vás tie naj outfity, ktoré si bez hanby môžete obliecť aj dnes.

Možno ste aj vy vyrastali a dospievali so seriálom Friends, teda Priatelia, a poznáte repliky hercov naspamäť. Ich osudové lásky, zmeny zamestnania, každodenné starosti, ale aj radosti mnohým z nás pomáhali prekonávať náročné dní a poskytovali nám toľko potrebné minúty odreagovania.

Súčasťou každej jednej časti však boli aj ikonické outfity, a tým teraz nemáme na mysli Phoebine tehotenské (Santove) nohavice či Rossov kostým vianočného pásavca. Pripomeňte si s nami tie naj outfity troch hlavných hrdiniek seriálu, ktoré sú také nadčasové, že aj v roku 2023 spĺňajú všetky módne trendy.

Rachel a jej svet módy

Najväčšou seriálovou módnou ikonou minulých desaťročí bola nepochybne Rachel Green. Jej poznávacím znamením boli skladané minisukne (alebo minisukne vo všeobecnosti), ktoré kombinovala s rôznymi košeľami, svetrami a tričkami. Práve topy dodávali outfitom akúsi ležérnosť a nádych každodennosti.

Rachel, ktorá neskôr sama pracovala v módnom biznise, sa vedela štýlovo obliecť na každú príležitosť a výnimkou nebola ani jej svadba v pilotnej časti Priateľov. Racheline svadobné šaty sú také nadčasové, že aj dnes by sme ich mohli pasovať za módny trend a odkráčať v nich k oltáru.

Priatelia outfity Rachel

Milovníčka džínsov Monica

Monica Geller, sestra Rossa s najdepresívnejším “Ahoj” na svete a úžasná kuchárka vničom nezaostáva ani v oblasti módy. Jej poznávacím znamením sú džínsy na mnohé spôsoby - a myslíme tým džínsy strihu “mom” alebo “boyfriend”, ktoré sa už niekoľko sezón opäť tešia obľube aj v súčasnej móde.

Monicin štýl sa dá definovať ako uvoľnený, ženský, ale zároveň trochu športový. Dôkazom sú aj letné šaty doplnené teniskami a opäť obľúbenou sieťovkou či roztrhané džínsy skombinované s červeným tielkom. Milujete džínsy a hľadáte vždy nové nápady na to, ako ich nosiť? Monica vám určite poradí, stačí ju na obrazovkách pozorne sledovať.

Priatelia outfity Monicy

Vždy svojská Phoebe

Phoebe nám v seriáli ponúkala snáď tie najdivokejšie outfity, ktoré však dokonale ladili s jej osobnosťou. Farebné topy v kombinácii s bláznivými vzorovanými sukňami, háčkované vesty, veľké a neprehliadnuteľné brošne či iné ozdoby… taký je štýl Phoebe Buffay, ktorá nám už od prvej časti seriálu ponúkala iný pohľad na život.

My sme pre vás vybrali outfity, ktoré sú vhodné nielen na každodenné nosenie, ale aj na letné festivaly. Tam je móda deväťdesiatych rokov priam žiadaná a nad veselými, nápadnými doplnkami vo vlasoch, na rukách, ušiach alebo na oblečení sa nebude pozastavovať naozaj nikto.

Priatelia outfity Phoebe

Samozrejme, toto je iba zlomok outfitov, ktoré na sebe Rachel, Monica a Phoebe počas desiatich sezón vystriedali. Aj tie sú však dôkazom toho, že móda sa recykluje a opäť sa nosí to, čo sa nosilo pred niekoľkými rokmi. Tak čo, už ste na ceste do šatníka svojich rodičov a starých rodičov?

Zdroj foto: Pinterest