Základy šatníka: jedny džínsy, 5 outfitov

  Kategórie: Inšpirácia,
11. okt'19

Vo svete módy existujú kúsky oblečenia, bez ktorých len ťažko vyskladáte štýlové outfity. Jedným takýmto kúskom sú aj klasické modré džínsy, ktoré sa tešia obľube už naozaj mnoho rokov. Kedysi boli podpultovým tovarom, dnes ich nosíme takmer denne. Inšpirujte sa 5 outfitmi, v ktorých hrajú hlavnú úlohu práve jednoduché džínsy.

Prvé džínsy uzreli svetlo sveta v roku 1871 a odvtedy zažili mnohé zmeny. Spočiatku výhradne pánsky kúsok oblečenia dnes už bez problémov nosia aj ženy a deti a len ťažko by ste hľadali domácnosť bez týchto kultových nohavíc. Dnes nájdete v obchodoch neuveriteľné množstvo rôznych strihov a farieb, no tie klasické džínsy sú len jedny a sú na nezaplatenie. Nasledujúce outfity vám to len potvrdia. Neexistuje totiž väčší módny chameleón ako jedny obyčajné džínsy.

Outfit č. 1

Dzinsy elegancia blog

Už dávno neplatí, že džínsy sú v práci či v škole striktne zakázané a sú symbolom rebelov. Vďaka slobode, ktorú pre nás predkovia vybojovali, si môžete užívať pohodlie džínsov aj v pracovnej dobe. Ak máte v práci istý dress code, doplňte džínsy jednoduchým čiernym tričkom, elegantným sakom a nezabudnite na doplnky, ktoré budú skvelou čerešničkou na torte. Okuliare v mačacom ráme a hodvábna šatka vás rovno premenia na chic Francúzku. A tie predsa majú kvalitné džínsy v povinnej výbave!

Outfit č. 2

Dzinsy cierna blog

Milujete čiernu? Modré džínsy takisto! Táto kombinácia farieb, ale i materiálov a strihov si dokonale rozumie a pristane naozaj každému. Výhodou je, že čierna farba vyzdvihuje modré džínsy a tie zase pútajú pozornosť na zvyšok outfitu v čiernej farbe. Pohodlný outfit pozostávajúci z džínsov, mäkkého a teplého svetra, členkových čižiem a oversized bundy si zamilujete natoľko, že sa k nemu budete neustále vracať. Navyše zabijete dve muchy jednou ranou, pretože vytvoríte štýlový outfit ako vystrihnutý z módneho magazínu, v ktorom sa budete cítiť tak dobre, že ho po príchode domov nebudete musieť vymeniť za tepláky.

Outfit č. 3

Dzinsy formalny outfit blog

Je nedbalá elegancia vaším poznávacím znamením? Aj v takomto prípade môžu v outfite zohrávať hlavnú úlohu práve džínsy. Stačí iba zo skrine vytiahnuť tie správne kúsky, ktoré džínsy podporia a vyčarujú outfit hodný pracovného stretnutia, ale aj rande či večere s priateľmi. Stavte na blúzku či košeľu, v ktorej sa cítite dobre a must-have kúskom sú, samozrejme, topánky na podpätku, v ktorých dokážete prejsť kilometre bez bolesti. Pred chladom zasa ochráni štýlový trench coat, ktorý je základom šatníka presne tak, ako džínsy.

Outfit č. 4

Dzinsy zlty sveter blog

Pre všetky milovníčky tepla a pohodlia tu máme ďalší outfit, v ktorom zohráva jednu z hlavných úloh opäť sveter. Tentokrát sme však čiernu vymenili za farby, ktoré momentálne patria medzi top farby v oblasti módy. Reč je konkrétne o horčicovej žltej a púdrovej ružovej. V kombinácii s modrými džínsami vytvárajú oku lahodiaci celok, ktorý vyvoláva spomienky na leto a hreje na duši. A aby toho leta v outfite nebolo málo, chýbať nesmie slamený košík a klobúk, ktorý vaše vlasy ochráni pred vetrom a zažehná aj krízu tzv. bad hair day.

Outfit č. 5

Dzinsy sportovy outfit blog

Džínsy sú v neposlednom rade obľúbeným kúskom všetkých žien, ktoré nedajú dopustiť na športovú módu. S radosťou ich kombinujeme s mikinami, teniskami, ruksakmi a šiltovkami. Takto vyskladaný outfit si zamiluje naozaj každý, pretože je vhodný na nákupy, na prechádzky so psíkom, ale aj do lesa. Nehovoriac o tom, že športová móda už roky búra bariéry a podobné outfity deň čo deň prezentujú rôzne infulencerky a inšpirujú nimi tisíce dievčat a žien po celom svete.

Vlastníte jedny obľúbené džínsy, v ktorých sa cítite najlepšie? V tom prípade máte vyhraté! Práve jedny klasické džínsy sú totiž neuveriteľným módnym chameleónom, ktorý vás za okamih premení z prísnej manažérky na milovníčku pohodlia. Obyčajné džínsy sú tiež dôkazom toho, že v šatníku nepotrebujete množstvo oblečenia - úplne si vystačíte s univerzálnymi kúskami, ktoré si rozumejú takmer so všetkým.