Štýlové a teplé: kabáty a bundy na túto zimu

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
15. nov'19

Mrazivé rána a ešte chladnejšie večery nás nútia zo skrine opäť vytiahnuť teplé kabáty, hrubé šály, čiapky a rukavice. Teploty síce ešte trvalo neklesli pod bod mrazu, avšak pocitovo sa nám zima dostáva až pod kožu. Ochráňte si tú svoju teplými kabátmi a bundami, vďaka ktorým bude aj nešikovný pád na ľade vyzerať ako z romantického filmu.

Sú trendy, no to nie je ich hlavná funkcia. Spoznajte spolu s nami najväčších favoritov spomedzi zimných kabátov a búnd, ktoré vás v nasledujúcich chladných mesiacoch dostatočne zahrejú. Na svoje si prídu milovníčky pohodlia či extravagancie, ale aj tie z vás, ktoré sú vždy verné klasike.

Ako medvedík

Kabaty teddy bear

Závidíte medveďom ich dlhý zimný spánok? Odteraz sa môžete aj vy nachvíľu ocitnúť v ich koži. Obrovským trendom je po minuloročnom úspechu tzv. teddy bear jacket, teda mäkučká bunda pripomínajúca plyšového medvedíka. Je veľká, huňatá, teplá a vďaka nej sa budete cítiť, akoby ste vôbec neopustili teplo svojho bytu. Vyzerá rozkošne a dievčensky, no v tej správnej kombinácii ju každá milovníčka módy dokáže veľmi rýchlo premeniť na elegantnejší kúsok.

Veselé vzory

Kabaty vzorovane

Áno, je pravda, že v zimných mesiacoch sa často uchyľujeme k tmavým kúskom, ktoré nám zrejme podvedome pripomínajú pochmúrne a depresívne počasie. Okolitý svet však bude omnoho krajší a pestrejší práve vo farebnom vzorovanom kabáte. Popustite uzdu fantázii a vyberte ten najšialenejší vzor, ktorý kričí vaše meno. Nebojte sa kombinovať rôzne farby, ktoré na prvý pohľad spolu neladia a pridajte vzory od výmyslu sveta. Ak po takomto vzorovanom kabáte túžite, no nedokážete ho nikde nájsť, vyhľadajte vo svojom okolí šikovnú krajčírku. Tá sa už postará o to, že váš kabát bude naozaj jedinečný, presne tak, ako jeho majiteľka.

Britská klasika

Kabaty britska klasika

Netúžite vyzerať ako medvedík a ani bláznivé vzory nie sú práve vašou šálkou kávy? Stavte na niečo klasické - tartan! Osvedčenú britskú klasiku nosí v tomto období aj vojvodkyňa z Cambridgeu a tiež jej švagriná vojvodkyňa zo Sussexu, takže kráľovsky sa v tomto vzore budete cítiť aj vy. Záleží iba na vás a vašom vkuse, či dáte prednosť červenej verzii alebo stavíte skôr na tmavšie farby. Nutnosťou sú však kocky- malé alebo veľké. Ako pravá Angličanka budete vyzerať v tartanovom kabáte rovného rebelantského strihu, ale aj v klasickom prešívanom modele, ktorý zvýrazní krivky.

Z víťazného frontu

Kabaty army styl

Ďalšou klasikou medzi kabátmi sú tie s dvojradovým zapínaním v tmavomodrej, kaki zelenej alebo červenej farbe. Kabáty v army štýle môžu niekedy pripomínať jemný steam punk, no stále platí, že v jednom z nich budete vyzerať ako správna trendsetterka. Veľmi často sú výrazným prvkom týchto kabátov práve väčšie gombíky a zaujímavo riešené vrecká. Army kabát dokonale nosí napríklad Olivia Palermo. Tá sa v úžasných modeloch objavuje rok čo rok a iba potvrdzuje, že tento vojenský strih nikdy nevyjde z módy. Investícia do jedného kvalitného kabáta v army štýle sa vám určite mnohonásobne vráti.

Príliš veľká bombera

Kabaty oversized bombera

Je prirodzené, že nie každý má rad v móde klasické štýly. Pre tie z vás, ktoré uprednostňujú športový štýl, máme dobrú správu - túto zimu sú v kurze oversized bombery, ktoré nielen dobre vyzerajú, ale aj zahrejú. Milujú ich modelky, influencerky, ale aj bežné smrteľníčky, ktoré sa ani v zime nechcú vzdať svojho pohodlného štýlu. Myslite však na to, že bombery nie sú dostatočne dlhé a neochránia vás tak ako kabáty. To však nič nemení na fakt, že vyzerajú štýlovo a okamžite si získajú pozornosť okolia.

Zima bude dlhá, pripravte sa na ňu zodpovedne, no najmä so štýlom! Už máte svojho favorita spomedzi top 5 kabátov tejto sezóny?

Foto Pinterest