Zabudnite na pravidlá módy, diktát už neplatí!

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
21. máj'18

Kabelka musí farebne ladiť s topánkami, ramienka podprsenky nesmú za žiadnych okolností vytŕčať z trička a materiály či vzory neradno spojiť do jedného outfitu. Tieto, ale aj iné pravidlá kedysi vytvárali módu, no dnes to už neplatí. Naučte sa s nami pravidlá módy porušovať a vytvorte si vlastné!

Tak ako všetko vo svete, aj móda sa mení - niekedy sa vracia k starým trendom, inokedy vytvára nové. Práve na tie si konzervatívnejší ľudia musia chvíľu zvykať, ale len vďaka novým trendom je móda rozmanitá a šokujúca. Vykročte aj vy zo svojej komfortnej zóny a porušte pár módnych pravidiel. Nebudete ľutovať.

Odvážne mixovanie vzorov

Bodky a prúžky, leopard so zebrou, kvety a kocky? Prečo nie! Neodmedzujte sa iba jedným vzorom, keď vám srdce hovorí niečo iné. Mixujte nielen vzory, ale aj bláznivé farby, ktoré pomôžu outfitu ešte viac vyniknúť. Pripravte sa však na zvedavé pohľady, ktorým sa určite nevyhnete. Ale pozor, kombinovanie vzorov nie je nič pre minimalistov!

Ponožky v sandálikoch

Ponožky v sandálikoch ešte stále rozdeľujú ľudstvo na dva tábory, ale aj tento nezvyčajný trend si podmaňuje stále viac ľudí. Spomedzi všetkých pravidiel sa porušuje zrejme najťažšie, ale chce to len trochu viac odvahy. Porušenie tohto pravidla má však jednu veľkú výhodu - zima vás už tak ľahko neprekvapí a aj počas nej si môžete bez obáv obuť svoje obľúbené sandálky. Idete do toho?

Žltá kabelka, biele topánky

Kabelka a topánky v rovnakých farbách už nie sú nutnosťou. A povedzme si úprimne, chvalabohu. Pravidlá zväzujú, a toto konkrétne možno v minulosti pokazilo mnoho outfitov. Skombinovať v outfite kabelku a topánky iných farieb je oslobodzujúce, ale poteší aj peňaženku. Nie každý má predsa na to, aby mal šatník plný rôznofarebných kabeliek, ku ktorým má dokonale doladené aj topánky. My toto pravidlo s radosťou porušujeme, a vy?

Ukáž, čo máš pod tričkom

Skúste si spomenúť na svoje školské časy, počas ktorých ste sa silou-mocou snažili ukryť ramienka podprsenky. Vykúkajúce ramienka boli neodpustiteľným trapasom a viedli k mnohým klebetám. Dnes móda diktuje opak. Hitom sú práve transparentné topy, ktoré ukazujú takmer všetko a čipkované podprsenky najrôznejších tvarov. Tie jednoducho musia vykúkať spod trička a niektoré trendsetterky ich dokonca povýšili na hlavný kúsok outfitu.

Tenisky si rozumejú so sukňou

Športové tenisky už pred nejakým časom vykročili spoza múrov fitness centier a stali sa každodennou súčasťou outfitov. Majú samé klady, tak prečo ich nenosiť? Sú pohodlné, mäkučké, bez problémov v nich dobehnete autobus, vydržíte dlho nakupovať a čo je hlavné - dnešné tenisky sú také krásne a štýlové, že ukazovať ich len počas cvičenia je jednoducho škoda.

Pravidlá módy nie sú ako iné pravidlá - dajú sa porušovať s radosťou a bez dôsledkov. Dajte si však pozor, isté udalosti si predsa len vyžadujú rešpekt etikety. Všetky neformálne príležitosti si však užite dosýta a vybláznite sa! Móda je na to ako stvorená.