8. marec patrí ženám: ako sa pripraviť na rande?

  Kategórie: Inšpirácia,
08. mar'18

Každé rande je dôležité, ale sú dni, kedy si na príprave dávame viac záležať. Nedávno bol Valentín, teraz nás čaká Deň žien, ktorý tu bol dávno pred americkým sviatkom zaľúbených. Patrí všetkým ženám, tak si ho naplno užite a na rande sa pokojne pripravujte aj celý deň.

Asi len ťažko by ste hľadali ženu, ktorej nezáleží na tom, ako vyzerá, a najmä nie vtedy, ak ide o rande. Existuje pár pravidiel, ktoré by ste mali dodržať, ak nechcete muža už pri prvom pohľade úplne odstrašiť. V prvom rade myslite na to, že sa musíte cítiť príjemne a pohodlne, no tepláky sú zakázané.

1. krok - voňavá sprcha, čisté vlasy

Základom každého rande je čistota, nepatrí sa prísť hneď z fitka, v ktorom sa vám nechcelo čakať na sprchu. Poriadne sa vydrhnite, aby bola vaša pokožka svieža a pružná a nezabudnite na vlasy. Za každých okolností si ich umyte, hoci nemáte pocit, že to nutne potrebujú. Budete sa cítiť oveľa lepšie.

2. krok - upravené nechty

Ruky patria medzi časť tela, ktorú si človek na tom druhom všimne v priebehu pár sekúnd. Ak ste hrdá na svoje prirodzené nechty, neriskujte to žiadnymi umelými či gélovými a keď už musíte, nech vyzerajú prirodzene. Zabudnite na špicaté a dlhé nechty, ktoré pripomínajú skôr bosorku ako nežné žieňa. Stavte na jemný lak, ktorý neudrie do očí, niektorí muži by sa mohli žiarivo červených nechtov zľaknúť.

3. krok - levia hriva

O vlasoch platí to, čo sme spomenuli na začiatku - aby ste sa cítili príjemne. Nepotrebujete ísť ku kaderníčke, aby vám na hlave vyčarovala hniezdo a prehnané stylingové účesy. Muži majú najradšej voľne rozpustené vlasy, ktoré vám krásne splývajú a zvýrazňujú ženskosť. Ak sa to dá, radšej sa vyhnite upnutému konskému chvostu, ktorý môže pôsobiť prísne, poprípade si zopnite vrchné vlasy alebo si zapleťte jemný vrkôčik.

4. krok - mejkap v hlavnej úlohe

Opäť vytiahneme základné pravidlo - hlavne prirodzene. Muž chce na rande spoznať vás, nie masku, za ktorou sa skrývate. Zďaleka obíďte všetky youtube tutoriály s trblietavým mejkapom, dymovými očami či halloweenským líčením, ak to nie je to, čo si dávate na tvár v bežný deň. Držte sa pravidla výrazné oči/jednoduché pery a naopak. Hlavne sa nalíčte tak, aby ste nemali potrebu každú chvíľu utekať na toaletu kontrolovať svoj vzhľad.

5. krok - šaty robia človeka...

… to je pravda odveká. Skúste ignorovať všetky nohavice, ktoré máte v skrini a vytiahnite z nej šaty či sukňu. Najlepšie s áčkovým strihom, vzdušnú, romantickú. Ak to predsa len musia byť džínsy alebo iné nohavice, pohrajte sa s vrchnou časťou a topánkami. Aj nižšie podpätky pozdvihnú vašu postavu a dodajú jej správne držanie a hocičo iné ako obyčajné tričko taktiež urobí svoje.

6. krok - sama sebou

To najdôležitejšie zo všetkého - nehrať sa na niekoho iného, ale prísť v dobrej nálade. Počas príprav si pustite veselú hudbu, ktorá vás na rande naladí, hoci ste predtým mali deň blbec. Nervozita je prirodzená, ale po chvíli opadne. Hovorte to, čo vám ako prvé napadne, no snažte sa vyhýbať príliš osobným otázkam. A ak už príde reč na počasie, vezmite to s humorom.

Rande, či už prvé alebo desiate, je stále trochu stresujúce. Predsa len je to iné ako piatkový večer v bare so spoločnými kamarátmi. Dajte si na skutočnom rande záležať o trochu viac, partner to ocení a vy budete mať naozaj dobrý pocit z toho, že sa mu páčite.