6 beauty tipov, ktoré si zamilujete

  Kategórie: Inšpirácia,
28. sep'18

Každá žena vo svojom živote privíta šikovné tipy a triky, ktoré jej pomôžu vyzerať a cítiť sa lepšie a nestoja celý majetok. Trošku sme za vás pátrali a objavili sme dokonalé beauty triky, vďaka ktorým už váš deň nikdy nebude taký ako predtým. Idete do toho?

Olejová maska na vlasy, domáci čistič vodného kameňa či citrónová šťava na pigmentové škvrny? To sú triky, ktoré už vďaka rôznym videám a módnym časopisom poznáme. My pre vás máme menej známe či podceňované triky, ktorým by ste mali dať šancu. Tu sú!

Pedikúra počas spánku

A teraz nemáme na mysli žiadne exotické rybičky, ktoré si budú na vašej odumretej pokožke pochutnávať počas spánku. Pravdou však je, že leto dáva pokožke riadne zabrať, no najviac trpia chodidlá, najmä tie, ktoré sa dlhé týždne premávali po pláži či po kúpalisku. Ak aj vás trápi zhrubnutá hrošia koža, zbavíte sa jej celkom jednoducho. Všetko, čo k tomu potrebujete, je kozmetická vazelína a pár mäkučkých ponožiek. Pred spaním si chodidlá vazelínou poriadne premasírujte, obujte ponožky a ponorte sa do snov. Ráno budú vaše chodidlá krásne hladké a zároveň hydratované. Podobný trik môžete vyskúšať aj na rukách, ktoré sú vysušené. V tom prípade však ponožky vymeňte za rukavice.

Beauty tip ponozky

Hnedá aj v jeseni

Túžite po krásnej opálenej pokožke aj po zvyšok roka, nielen v lete, no soláriám a samoopaľovacím prípravkom sa chcete silou-mocou vyhnúť? Stavte na kakao! Na takýto domáci samoopaľovací krém potrebujete iba pol šálky obľúbeného telového mlieka a 2 polievkové lyžice raw kakaového prášku, teda obyčajného kvalitného kakaa. Tieto dve ingrediencie dôkladne zmiešajte a potom už iba používajte po sprchovaní ako klasické telové mlieko. Nebojte sa tmavšieho odtieňa tohto domáceho krému, na pokožke bude vyzerať o niečo svetlejšie a čo je hlavné, najmä prirodzene. Kakao môžete pokojne nahradiť aj čiernou kávou alebo silným čiernym čajom.

Nesmrteľná sila kokosového oleja

Tajomstvo kokosového oleja odhalila už asi každá z nás, no nie každý vie, na čo všetko ho môžete použiť. Okrem toho, že kokosový olej je vhodný aj do kuchyne, je veľmi účinný aj v kúpeľni a aj s vašimi zubami dokáže zázraky. Stačí, ak si jednu čajovú lyžičku kokosového oleja vložíte pre umývaním zubov do úst, jazykom si zuby “premasírujete” a nakoniec kokosový olej vypľujete. Olej z kokosových orechov do seba nasaje baktérie, ktoré sa vám počas celého dňa namnožili v ústach, no okrem toho postupne zuby vybieli. Ak chcete krásny biely chrup o čosi rýchlejšie, zmiešajte v malej nádobke kokosový olej s rozdrveným živočíšnym uhlím a touto zmesou si zuby pravidelne čistite.

Beauty tip zuby

Neobyčajne obyčajné zemiaky

Na kruhy pod očami sme vďaka filmom, seriálom a magazínom poznali iba uhorky, ktoré síce perfektne osviežili a prebrali nás, no tým sa ich práca skončila. S dokonalou náhradou prišli temperamentní Španieli, ktorí vymenili uhorky za zemiaky. Stačí, ak si šťavnaté plátky zemiakov priložíte na 10 minút na oči, ale dávajte dobrý pozor na to, aby sa vám šťava nedostala do očí. Zemiaky obsahujú veľmi účinný, no podceňovaný zemiakový škrob, ktorý tmavé kruhy odstráni. Pomáha tiež zjednotiť tón pleti - šťavu z nastrúhaných zemiakov rozotrite po tvári, nechajte pôsobiť približne pol hodinu a potom dôkladne opláchnite.

Bezbolestná depilácia

Vo svete plnom laserových epilácií, naoko dokonalých žiletiek či iných holiacich techník je tu ešte stále pár z nás, ktoré holdujú depilácii. A trpia pri tom. Táto účinná metóda je pritom riadne bolestivá, no túto bolesť môžete vďaka jednému jednoduchému triku poriadne eliminovať. Stačí, ak do utierky zabalíte pár kociek ľadu a na niekoľko sekúnd, poprípade minútu ich priložíte na miesto, ktoré sa chystáte depilovať. Dané miesto sa trochu ochladí a ľad ho “znecitlivie”, vďaka čomu bude depilácia bezbolestná a vaše telo dokonale hladké.

Beauty tip depilacia

Tajomstvo jablčného octu

Ďalším nenápadným zázrakom, ktorý do kúpeľne prišiel z kuchynských poličiek, je jablčný ocot. Ak aj vás trápi akné, vytiahnite fľašu jablčného octu zo skrinky a nakvapkajte ho spolu s vodou na vatový tampón. Po celkovom odlíčení pleti a jej dôkladnom umytí namiesto micelárnej vody použite takto podomácky pripravený zabijak akné. Samozrejme, na výsledky si musíte chvíľu počkať, účinky jablčného octu uvidíte po pár dňoch, a to je po rokoch boja s akné poriadny krok vpred, čo poviete?

Aj vy sa držíte hesla, že život si treba zjednodušiť a načo vyhadzovať hory peňazí za niečo, čo si môžete ľahko pripraviť aj doma? Vyložte si nohy, relaxujte a rozmaznávajte sa všetkým, čo vám domácnosť ponúka.