Last minute Valentín: takto ešte stihnete prekvapiť

  Kategórie: Inšpirácia,
13. feb'20

Sviatok zamilovaných sa každý rok stretne s milovníkmi, ale aj odporcami, ktorí ho zo zásady ignorujú. Ak ste sa na poslednú chvíľu rozhodli, že sa zaradíte do prvej skupiny, nezúfajte. Ešte stále máte dostatok času na vytvorenie pravej valentínskej atmosféry a tiež výber darčeka. Naše last minute valentínske tipy vám pomôžu situáciu zachrániť aj na poslednú chvíľu.

Romantická večera

To, že láska ide cez žalúdok, ľudia odhalili už veľmi dávno. Potvrďte túto teóriu práve na Valentína a potešte partnera romantickou večerou, ktorú vlastnoručne uvaríte. Samozrejme, večera v reštaurácii je takisto skvelou možnosťou, no nič sa nevyrovná jedlu, ktoré pre toho druhého samy pripravíte. Výber surovín, proces prípravy a krásne upravený stôl v sebe ukrýva niečo intímne, čo v rušnom prostredí reštaurácie nedocielite.

Na stole by nemali chýbať sviečky, kvety a víno (červené víno rozprúdi krvný obeh a prebudí vo vás žiadostivosť). Ak chcete v partnerovi prebudiť túžbu po vás, pripíšte si na nákupný zoznam zázvor, škoricu, zeler, kvalitnú tmavú čokoládu, med, jahody a, samozrejme, ustrice, ktoré sú preslávené svojimi afrodiziakálnymi účinkami.

Valentin cupcakes

Sladká bodka

Za lahodnou večerou musí nasledovať sladká bodka, vďaka ktorej bude Deň sv. Valentína kompletný. Môžete ísť na istotu a kúpiť v obchode kvalitnú bonboniéru alebo, podobne ako v prípade večere, sa spoľahnete na vlastné zručnosti. My odporúčame cupcakes s malým prekvapením vo vnútri. Na ich prípravu budete potrebovať:

  • 125 g múky
  • ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • štipka soli
  • 60 g masla izbovej teploty
  • 150 g cukru (+ 2 polievkové lyžice na polevu)
  • 1 vajíčko
  • 1 polievková lyžica vanilkového cukru
  • 120 ml cmaru
  • 1 čajová lyžička kakaa
  • ¼ čajovej lyžičky červeného potravinového farbiva
  • 100 g mascarpone
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 2 polievkové lyžice cukru
  • citrónová šťava

Rúru si vopred predhrejte na 180 °C. V miske dohladka vymiešajte maslo, vanilkový cukor, cukor (150 g) a soľ, pridajte vajíčko a opäť dôkladne premiešajte. Z cmaru oddeľte jednu polievkovú lyžicu, zvyšok pridajte k vyšľahanej hmote a znovu všetko spolu miešajte. Po troche pridajte preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a opatrne miešajte, kým nevznikne nadýchané cesto.

Zo zmesi do osobitnej misky odoberte 4 polievkové lyžice, pridajte polievkovú lyžicu cmaru, kakaový prášok a potravinové farbivo a vymiešajte. Cesto vylejte na malý plech alebo do zapekacej misky vystlanej papierom na pečenie a pečte v dobre vyhriatej rúre asi 15 minút. Po upečení z cesta vykrojte malé srdiečka, ideálne pomocou vykrajovačiek na vianočné perníčky.

Do formy na muffiny naukladajte papierové košíčky a naplňte každý z nich do polovice naplňte pripravenou hmotou. Do stredu vložte srdiečko tak, aby “stálo”. Košíčky nakoniec naplňte zvyškom hmoty, no dávajte pozor, aby srdiečka ostali uprostred. Cupcakes vložte do rúry a pečte cca 20 minút. Kým sa budú chladiť, pripravte si polevu.

V miske vyšľahajte smotanu na šľahanie spolu s 1 polievkovou lyžicou cukru a mascarpone. Pridajte štipku citrónovej šťavy a ešte raz opatrne premiešajte. Cupcakes ozdobte pomocou dekoratívneho zdobiaceho vrecka a posypte cukrárskymi dekoráciami. Keď cupcake pred podávaním prekrojíte napoly, odhalíte dokonalé srdiečko.

Darujte zážitok

Snívate s partnerom o výlete do zahraničia, no nie a nie sa odhodlať? Vezmite situáciu do vlastných rúk a potešte ho letenkami do vysnívanej destinácie. Pravdepodobne neodletíte hneď na Valentína, ale vďaka tomu sa bude váš milovaný tešiť hneď dvakrát. Na internete nájdete viacero stránok s lacnými letenkami, ktoré vás (najmä) v rámci Európy dostanú takmer kamkoľvek. Samozrejme, k pravej valentínskej atmosfére sa najviac hodí Paríž, no toto mesto lásky nie je vôbec podmienkou. Stavte na destináciu, ktorá poteší vás oboch - láska sa dá predsa prejaviť aj v horúcom Portugalsku či mrazivom severnom Nórsku.

Valentin pohladnica

Handmade pohľadnica

Už ste si zrejme všimli, že naše tipy na valentínske darčeky nie sú prvoplánové a na pultoch supermarketov ich len tak ľahko nenájdete. To platí aj pre ďalší valentínsky nápad na poslednú chvíľu - handmade pohľadnicu. Zapojte svoju fantáziu, otvorte zásuvku, v ktorej už od základnej školy skladujete výtvarné potreby a pustite sa do toho. Ak je vaša kreativita práve na bode mrazu, inšpirujte sa na pintereste, kde nájdete tisícky inšpirácií. Váš výtvor nemusí byť hodný svetoznámeho maliara - môže ísť pokojne o abstraktný motív. Pohľadnicu s venovaním vložte do peknej obálky a previažte stužkou alebo zapečaťte.

Personalizovaný darček

Zdá sa vám večera, sladký dezert alebo “iba” ručne vyrobená pohľadnica málo? Na Valentína môžete potešiť aj darčekom. V kurze sú momentálne ponožky a spodná bielizeň s valentínskym motívom, no nie každému je po chuti takáto extravagancia. Vášho milovaného človeka však určite poteší personalizovaný darček vyrobený na mieru. Nájdite peknú darčekovú škatuľu, vysteľte ju papierovými pilinami a naaranžujte do nej malé darčeky.

Môže to byť balenie obľúbeného čaju alebo kávy, miniatúra parfumu, soľ do kúpeľa (ktorý si užijete spoločne), niečo na zahryznutie (kvalitná čokoláda, zmes orieškov) - jednoducho čokoľvek, čo vášho partnera s určitosťou poteší. Na personalizovaných darčekoch je skvelé ich praktické využitie a takisto fakt, že nič také v obchode nekúpite. Musíte toho druhého dobre poznať a obdarovať ho niečím, čo má skutočne rád.

Valentin darcek

Valentín nie je iba o plyšových medvedíkoch so srdiečkom, červených balónoch, ružiach a sladkých bonboniérach, ktoré v rýchlosti kúpite po ceste domov. Ukážte svojej polovičke, že ste si dali na valentínskom prekvapení naozaj záležať a že počas celého procesu prípravy ste mysleli iba na neho. Darčeky, do ktorých ste vložili celé svoje srdce, sú predsa tie najlepšie. Prajeme vám krásneho a zamilovaného Valentína!