Vyznáte sa v módnych trendoch na rok 2020?

  Kategórie: Inšpirácia, Móda a trendy,
28. feb'20

Kto sa má vyznať v stále sa meniacich módnych trendoch? Áno, návrhári síce prichádzajú každú sezónu s novou kolekciou, no dobrou správou je, že drvivá väčšina módnych trendov sa čas od času vracia. Inak to nebude ani v roku 2020. Posvietili sme si za vás na tie naj módne trendy tohto roka.

Všehochuť, ktorú so sebou aktuálny rok prináša, sa len tak ľahko nevidí. Opakujeme to celkom často, no platí to aj teraz - na svoje si príde naozaj každý. Módni návrhári a obchodné domy počas nasledujúcich sezón zabrnkajú na tú správnu strunu romantičkám, milovníčkam disco, ale aj tým, ktoré nedajú dopustiť na pánsku módu.

Farebná koža

Všetky farby dúhy sa tento rok z oblohy prenesú na oblečenie, konkrétne na kožu. Na týždňoch módy počas predvádzania kolekcií jar/leto 2020 sa to na mólach len tak hemžilo všakovakými farbami. Možno si spomínate, že ste v detstve takisto vlastnili koženú bundu v cukríkovej ružovej alebo pastelovej modrej farbe, ktorá dokonale ladila s topánočkami v rovnakom odtieni. Zacestuje si v čase a pridajte do svojho šatníka počas nadchádzajúcej sezóny aspoň jeden farebný kožený kúsok - obrovským hitom je podľa svetoznámych návrhárov aj vegánska koža.

Farebná koža

Nadýchané rukávy

Veľké rukávy á la Anna Shirleyová sú v kurze už od jesene, no svoj vrchol dosiahnu pravdepodobne práve tento rok. Outfitu dodajú nielen objem, ale aj dramatický efekt a bez debaty budú dominantou každého looku. Ak sa necítite na to, aby ste do ulíc vyrazili v príliš nadýchaných rukávoch, ktoré pripomínajú skôr balóny, stavte na model, ktorý sa drží viac pri zemi a v ktorom sa cítite pohodlne. Nadýchané rukávy najviac pristanú romantickým šatám a blúzkam, ale návrhári zašli ďalej a “ozdobili” nimi aj klasické tričká, košele a dokonca mikiny.

Nadýchané rukávy

Bermudy

Spomínate si ešte na cyklistické kraťasy, ktoré vládli svetu módy minulé leto? Tentokrát sa návrhári vybrali opačným smerom a prinášajú trend, ktorý je pohodlnejší a elegantnejší zároveň. Reč je o bermudách, ktoré na rozdiel od cyklistických šortiek dovolia telu dýchať a pristanú každej postave. Bermudy môžete bez obáv nosiť aj na pracovné stretnutia - stačí ich doplniť rovnakým sakom a krátky nohavicový kostým je na svete. Sandálky s ponožkami v štýle Charlieho Harpera však nechajte doma a k elegantnej verzii bermúd si obujte radšej rovnako elegantné lodičky.

Bermudy

Disco goliere

Zmŕtvychvstanie tento rok zažijú aj disco goliere. Tento prekvapivý comeback uvidíme na kabátoch, plášťoch, košeliach aj sakách. Nevyhnutnosťou sú v prípade disco golierov kontrastné farby, vďaka ktorým tento netradičný tvar goliera naozaj vynikne. Návrhári sa pohrali aj s dĺžkou, šírkou či ostrosťou golierov, takže na svoje si prídu aj tie z vás, ktoré módne trendy milujú, no nosia ich s mierou. A ak si najbližšie nebudete mať čo obliecť na párty, voľba je jasná.

Disco goliere

Bodka na záver

Slávna veta, že bodky sú všade, bude tento rok platiť naozaj… do bodky. Veľké, malé, čierne, biele, farebné aj v kombinácii s inými tvarmi. Bodky zasiahnu svet módy viac, ako iné geometrické tvary, preto by ste im mali dať šancu aj vy. Dominujú najmä elegantnejším kúskom, preto určite potešia ženy, ktoré majú v práci prísny dresscode alebo majú eleganciu jednoducho v krvi. Hľadajte ich najmä na šatách, blúzkach, sukniach a šatkách.

Polka dots

Teraz, keď už viete, čo hýbe svetom módy v roku 2020, si treba pripomenúť aj to, čo by malo podľa návrhárov ostať zabudnuté v minulých sezónach. Zbohom vraj treba dať slnečným okuliarom v štýle Matrixu a tričkám s logami svetoznámych zbnačiek.

Foto Pinterest